КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ B2B СТРАТЕГИЯ ЗА СЪДЪРЖАНИЕ С ПОМОЩТА НА ДОКАЗАНА РАМКА

Чрез изграждане и изпълнение на B2B стратегия за съдържание, съсредоточена върху подробни личности на купувача и ясно позициониране, вие сте в състояние последователно да говорите с текущите нужди и предизвикателства на вашите идеални клиенти.

На свой ред това ускорява способността ви да се класирате в търсачките за термини с високо предназначение и да привличате трафик. Това изгражда вяра сред вашите потенциални потенциални клиенти, че разбирате тяхната ситуация. И ви помага да превръщате потенциални клиенти в клиенти по-често, като ви дава солидна платформа за дългосрочен растеж.

Ако сте търговец на МСП, който иска да помогне на вашия екип да създаде съдържание, което дава резултати, този блог е за вас. Може би се питате дали можете да създадете ефективна B2B стратегия за съдържание вътрешно или трябва да работите с агенция за стратегия за съдържание. Ако е така, тази публикация ще ви даде всичко, от което се нуждаете.

Ще покрием:

  • Най-честите предизвикателства при създаването на B2B стратегия за съдържание
  • Пет основни компонента на добра B2B стратегия за съдържание
  • В детайли – пълната рамка на стратегията за съдържание на it-website.eu B2B.

Създаването на стратегия за съдържание за B2Bs е предизвикателство

Няма скриване от това. Ако сте МСП с ограничени ресурси, разработването и прилагането на B2B стратегии за съдържание далеч не е лесно. Къде намираш време? Как можете да финансирате външни доставчици? Но те не са единствените предизвикателства. Други включват:

  • Ограничени вътрешни умения и опит в създаването на вид съдържание, което се представя последователно по отношение както на трафика, така и на търсенето.
  • Малко разбиране на пътя на купувача, който често може да бъде значително по-сложен в B2B в сравнение с B2C.
  • Липса на диференциация на пренаселените пазари, където по-големите, по-утвърдени компании могат да имат значително предимство.
  • Ограничен бюджет за измервателни инструменти и технологии, което прави по-трудно да се оцени кое работи и кое не достига целта.

С някои или всички от тези предизвикателства, които вероятно съществуват във всяко МСП, е изключително важно да се уверите, че вашата стратегия за съдържание е възможно най-добрата.

5 компонента на добра B2B стратегия за съдържание

Изясняването на това как да се създаде ефективна стратегия за съдържание за B2B включва първо разбиране на различните ценности, от които се нуждае всяка стратегия. Ето защо ние винаги препоръчваме да гарантирате, че вашата стратегия за съдържание е:

  1. Фокусиран върху клиента, с лазерно внимание към нуждите и болезнените точки на вашата целева аудитория. Вашето съдържание трябва да отговори на предизвикателствата на вашите клиенти, да им помогне да разберат повече за ситуацията си и да бъде добре планирано, за да предлага съвети на всеки етап от пътуването на клиента.
  2. В съответствие с вашите бизнес цели , които от своя страна трябва да бъдат ясно дефинирани и измерими, независимо дали се отнасят до перспективи, клиенти, печалби или познаваемост на марката.
  3. Управляван от данни , с ясни анализи, използвани за информиране на вашата стратегия и текущо наблюдение на ефективността, което ви помага да направите промените, необходими за оптимизиране на вашите резултати.
  4. Последователно и сплотено , с тон, глас и съобщение, разпознаваеми във всички продукти на вашата компания. Това помага за бързото изграждане на силна идентичност на марката.
  5. Адаптивни към развиващите се пазари, технологии и нужди на клиентите. Експериментирането и итерацията трябва да се приемат, а не да се страхуват.

Рамката на стратегията за B2B съдържание на it-website.eu

В продължение на много години на работа с B2B МСП, работещи в редица различни сектори, ние разработихме постоянно успешен метод за създаване на стратегии за съдържание, които осигуряват резултати при генериране на търсене. 

Той е усъвършенстван чрез данните от реалния свят, които сме събрали с нашите клиенти. И е доказано отново и отново, че предоставя резултатите, от които B2B компаниите се нуждаят, за да осигурят своето дългосрочно бъдеще. 

Ние наричаме този подход нашата B2B рамка за стратегия за съдържание .

Състои се от пет основни етапа, всеки от които съдържа строго дефинирани задачи и процеси. Основните етапи са:

  • Поставяне на цели
  • Одит на съдържанието
  • SEO одити
  • Анализ на конкурентите
  • Разработка на стратегия за съдържание и пътна карта