онлайн магазин изработката от it-website гр. Пловдив

Eлектронен магазин гр. Пловдив от it-website

Eлектронен магазин гр. Пловдив от it-website.

Изработка на електронен онлайн магазин, интернет магазин. Цена на онлайн магазин.

Изработка на електронен онлайн магазин (интернет магазин) е комплексна уеб услуга, която позволява да бъдат продавани стоки (продукти и артикули), услуги, електронни материали (снимки, софтуер и др.), едновременно стоки и услуги и др. в електронен интернет онлайн магазин, който работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и 365 (366) дни в годината.

Защо изработката на електронен онлайн магазин (интернет магазин) е комплексна услуга?

Изработката на електронен онлайн магазин (интернет магазин) е комплексна услуга, защото обикновено търговците нямат голям опит с продажби в Интернет, поради което имат нужда от подробно и неколкократно обучение на основните дейности за обслужването на такъв онлайн магазин. Също така има доста разлики между стандартен (офлайн) магазин и онлайн магазин, а често хората стартиращи онлайн магазин нямат друг магазин или друг бизнес – това са техните първи стъпки. Както се казва: Добре дошли в джунглата (на Интернет)!

Също така, понякога е нужно да се вземат по-сложни решения – за комбиниране на изработката на корпоративен уеб сайт и електронна търговия в един уеб сайт. Трябва да се вземат предвид конкретната бизнес дейност, конкуренцията, да се прецени как ще се прави маркетинг, реклама и оптимизация за търсачки, за да бъде ефективно и да се достигнат желаните резултати – реализиране на продажби и класиране на първа страница в топ 5 на търсачките (най-вече Google).

Изработка на електронен онлайн магазин за Интернет

Изработката на електронен онлайн магазин за Интернет е процес, който може да отнеме между няколко часа, до няколко месеца. Времето за изработка пряко се влияе от поставените цели, а те могат да бъдат много на брой и различни:

  • функционалност – освен просто продажбата на прости продукти, възможно е да продавате сложни продукти, коита да се конфигурират по определен начин. Самото въвеждане на такива продукти също е възможно по няколко различни начини… Нужно е спефифично програмиране, настройка и обучение…
  • дизайн – това е най-субективната част от целия процес, защото собствениците (които поръчват магазина) имат определени виждания и предпочитания, но по-важно е таргетираната (целева) аудитория са харесва дизайна, да бъде лесно за навигация и поръчване. За да се видят разликите, понякога се налага да се направи експеримент с дизайна за определен период от време, което е част от CRO-оптимизацията на уеб сайтове.
  • обучение за работа със софтуера за електронен магазин – въвеждане на продукти и услуги, информационни страници, управление на поръчки, плащания, доставки и др. За начинаещи са нужни поне 2-3 обучения, но понякога има допълнителни въпроси и няколко месеца след пускането на интернет магазина, с което общия брой може да достигне 5-10 обучения. Повечето или всички обучения се правят по Интернет, за да е по-лесно, бързо и евтино (или безплатно за кратки въпроси).
  • живот на уеб сайта – когато се планира кратковременна кампания, могат да се спестят различни защити и оптимизации, които прилагаме за дългосрочни проекти – това пести време и пари.
  • специфични изисквания – начин на въвеждане, начин на управление, обновяване на складови наличности, обновяване на цени, експорт и импорт от ERP/складова система на фирмата и много други…