Ключови думи за онлайн магазин в гр. Пловдив

Инструменти, които използвам за онлайн магазин в гр. Пловдив

Разбира се, сега, когато имате своя добре информиран списък, е време да отидете на работа и да докажете някои от теориите си.

За целта ще се обърнем към шепа инструменти – първият от които е Google Keyword Planner. Сега много хора, които пишат за изследване на ключови думи, започват оттук, но мисля, че този инструмент е твърде ограничаващ като инструмент за мозъчна атака и започването от тук просто ще ви накара да създадете същия списък като всички останали. Като дойдете тук с вече разширен поглед върху света, можете да прецизирате въз основа на данни.

Номерът е да вземете всеки от вашите 12-16 термина и да ги пуснете през инструмента за предлагане на ключови думи на планиращия. Лично аз обичам да започвам с разглеждане на рекламните групи, които Google предлага, тъй като това може да ви помогне да категоризирате това, което разглеждате. След това можете да прегледате и видите всички термини, свързани с тази група, прогнозния обем на търсене за всеки термин и предложената оферта (не забравяйте, че това е инструмент на AdWords, създаден главно, за да помогне за продажбата на повече реклами.)

Обемът на търсене е полезен, но е само ориентир – понякога думите за търсене с голям обем не са толкова полезни за вашата цел. Когато комбинирате обема на търсене с офертната цена, ще започнете да виждате важна връзка. Високата офертна цена често сигнализира за висока стойност на реализация – не винаги, но ще започнете да виждате разликата в офертната цена като важен знак, докато правите това проучване. Вашата цел е да идентифицирате и редактирате действителната си фраза, като използвате комбинация от обем на търсене и офертна цена.

Казвам комбинация или баланс, защото високата офертна цена може да сигнализира за много конкурентна дума за търсене, както и големият обем. Вероятно търсите средата между тези две променливи.

Три други инструмента, които използвам, за да усъвършенствам проучването си на ключови думи за онлайн магазин в гр. Пловдив

Основната причина да използвам инструмента за ключови думи е, че показва действителни въпроси, които хората задават относно конкретни термини и за мен това е един от най-добрите начини да намеря намерение във фраза за търсене. Това също е начин да започнете да мислите за конкретното съдържание, което бихте могли да създадете за дългите си фрази – отговарянето на въпроси, които знаете, че хората задават по дадена тема, е убийствен начин да мислите за рутината си в блоговете.

Yoast Suggest е инструмент от Yoast на славата на плъгина за WordPress SEO. Този инструмент използва данните от предложението на Google, за да създаде привидно неограничен набор от свързани думи за търсене, групирани по азбучен ред.

Google Trends може да ви помогне да разберете как се движи даден термин или как се сравнява с няколко други фрази. Термин за търсене, който има приличен обем на търсене, но също така има 50% по-малък обем от миналата година, може да не е термин, в който искате да инвестирате като основна тема.

Обичам да споделям графиката на Google Trends по-горе като начин да демонстрирам как общите маркетингови термини са се променили през последните няколко години.

Google Trends също е страхотен за показване на сезонността на думите за търсене за фирми, които се нуждаят от пик в такива неща.