Как избирате PCI-съвместима хостинг услуга?

Изборът на съвместима с PCI уеб хостинг услуга често може да бъде предизвикателство. Докато някои доставчици на уеб хостинг рекламират съответствието с PCI като търгуема характеристика, много от тях са по-малко предстоящи. Следвайте тези стъпки за най-плавния процес.

Когато се съмнявате, попитайте уеб хостовете относно съответствието с PCI

Свържете се директно с потенциални хостинг фирми, за да проверите дали са налични PCI-съвместими хостинг планове и дали отговарят на оперативните и бюджетни изисквания на вашия бизнес.

Използвайте платежен портал, ако е необходимо

По-малките бизнес операции, особено тези, които разчитат на споделени хостинг планове на бюджетни цени, може да се наложи да си партнират с услуга за шлюз за плащане на трета страна (като PayPal), за да осигурят съответствие с PCI.

Тъй като повечето споделени хостинг планове не предоставят повишените функции за сигурност, необходими за покриване на PCI стандартите, може да искате да се възползвате от функциите за електронна търговия , които техните хостове предлагат.

По-големите хостове са добър избор за съответствие с PCI

Изборът на хостинг доставчик също влияе върху съответствието с PCI. По-големите доставчици ще имат повече ресурси, за да осигурят съответствие и е по-вероятно да предлагат SSL сертификати и да бъдат в крак с актуализациите на софтуера. Те или сами изпълняват въпросниците за самооценка, или могат да си позволят тримесечната оценка.

Потърсете функции за електронна търговия и създатели на сайтове

Някои хостове предлагат обработка на плащания и функции за електронна търговия, често чрез създатели на сайтове . Особено за малкия бизнес, те могат да осигурят привлекателни алтернативи за управление на техните PCI-съвместими системи за обработка на плащания.

Помислете за хостинг планове от по-високо ниво

В повечето случаи собствениците на бизнес трябва да обмислят планове за VPS , Cloud или специализиран сървър за хостинг, за да постигнат пълно и независимо съответствие с PCI, както е посочено от PCI SSC.